3...2...1...KOOL START pentru idei creative!Concepte Creative si Design Grafic, Campanii de Comunicare, Branding, Web-Design, Indoor & Outdoor Advertising, Consultanta Marketing, Relatii Publice, Organizare Evenimente: concerte, targuri, seminarii, promovare online si cercetari de piata.

NOUTATI

 

Scoala Colibri din Constanţa se extinde. Un nou sediu, pe strada Unirii

„Mă joc, deci învăţ” este deviza care ghidează întreaga activitate a Centrului de Studii Colibri din Constanţa. Instituţia cuprinde creşă, grădiniţă, şcoală primară şi after school şi, pentru a fi mai aproape de copii şi părinţi, va avea, în curând, încă un sediu, în cartierul Faleză Nord, pe strada Unirii nr. 67.

Atât spaţiul de pe strada Docherilor nr. 22, cât şi cel de pe strada Unirii nr. 67 sunt dotate la cele mai înalte standarde, iar micuţii beneficiază de cele mai bune condiţii şi cea mai bună îngrijire. Pe lângă încăperile spatioase, ei au la dispoziţie şi un teren de joacă în aer liber, plin de tobogane şi jucării. Iar părinţii au posibilitatea de a vedea online, de acasă sau de la serviciu, activitatea copiilor.

Centrul de Studii Colibri pune la dispoziţie creşă, pentru copii de la şase luni, grupe de grădiniţă cu program normal şi grupe de grădiniţă cu program prelungit, şcoală primară, cu clasele 0 - 4, şi afterschool. Cu o experienţă la grădiniţă de mai bine de opt ani, centrul a primit în anul 2012 autorizaţia şi pentru nivelul primar. Anul 2014 a marcat şi acreditarea de către Ministerul Educaţiei Naţionale a grădiniţei, o încununare a tuturor eforturilor depuse în cadrul unităţii, dar şi o confirmare a valorilor şi calităţii serviciilor oferite de aceştia. Astfel, activităţile se desfăşoară conform curriculumul stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, îmbunătăţit prin curriculum la decizia unitatii. Pe lângă sumedenia de lucruri pe care le învaţă prin joc, cei mici beneficiază de psiholog şi asistenţă medicală permanentă. Limba engleză se predă intensiv la toate grupele, iar, începând cu grupa mijlocie, se predă a doua limbă străină, la alegere, germana sau franceza.

Şcoala primară Colibri este autorizată, iar cursurile au la bază curriculumul naţional avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Abordarea este însă una modernă, europeană, care are la bază utilizarea metodelor activ-participative, lucrul pe grupe mici şi învăţarea prin cooperare, valorificarea inteligenţelor multiple şi a inteligenţei emoţionale, precum şi dezvoltarea competenţelor transdisciplinare. Programa vizează organizarea de activităţi de învăţare în care elevii aplică conţinuturile însuşite în situaţii de viaţă reală, învăţarea diferenţiată şi studiu individualizat conform nevoilor şi progresului fiecărui elev. Elevii studiaza limba engleză, cinci ore pe săptămână, şi o dată pe lună, de English Special Day, au o zi în care comunica exclusiv în limba engleză, si de asemenea pot lua lecţii de teatru şi de dans.

Centrul de After School se adresează elevilor de şcoala primară, care îşi pot face temele sub supravegherea personalului specializat, pot participa la activităţi practice, cum ar fi jocuri educative şi de socializare, sau se pot relaxa.

De asemenea in 2016 a fost inaugurată Salina Colibri, de care toţi copiii din cadrul Centrului de Studii Colibri beneficiază gratuit, dar sunt bineveniţi şi copiii din afara unităţii. Salina este amenajată de o firmă specializată în construcţia salinelor de suprafaţă. Standardele construcţiei sunt concepute astfel încât mediul salin să fie cât mai apropiat de cel dintr-o salină naturală subterană. Sarea este naturală şi provine din ocna Praid. Confortul este maxim, deoarece aici temperatura este constantă 20 – 22 de grade Celsius, eliminând disconfortul umidităţii şi frigului, şi, nu în ultimul rând, costurile deplasării în altă localitate.

Considerând educaţia ca un paşaport pentru viitor, echipa noastră pune accentul pe antrenarea minţii copiilor spre cunoaştere. Este important să îi învăţăm pe copii cum să gândească, nu ce să gândească, într-un climat de încredere şi siguranţă. Noi suntem diferiţi atât prin intermediul programelor educaţionale implementate în scoala si grădiniţa noastră, fie ele curriculare, extracurriculare sau opţionale, cât şi prin grija şi atenţia deosebită acordată evoluţiei fiecărui copil, astfel încât acesta să reuşească, cu ajutorul nostru, să-şi descopere adevăratele aptitudini şi să-şi dezvolte propria personalitate, fiind susţinut de profesionişti. Practic, reuşim să armonizăm nevoile copiilor cu aşteptările părinţilor, printr-un sistem educaţional care valorifică abilităţile şi calităţile individuale”, explică managerul Centrului de Studii Colibri, Claudia Bâlbă.